Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΕΓΧΥΜΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ







ΙΕΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ (Ocimum sanctum) ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ

Ο ιερός βασιλικός είναι προσαρμογόνο, τονωτικό. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι είναι ένα μετασχηματιστικό βότανο και, όταν λαμβάνεται καθημερινά και ακόμη εφόρου ζωής , εξασφαλίζει καλή υγεία και μακροζωία. Όχι μόνο βοηθάει το σώμα να προσαρμοστεί στο στρες, αυξάνει την ενέργεια και την αντοχή. Βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το οξυγόνο.


Ο βασιλικός περιέχει φώσφορο, κάλιο, βιταμίνη Α, ασβέστιο και βιταμίνηC, σίδηρο και μαγνήσιο. Χρησιμοποιείται για διαταραχές της νεφρικής λειτουργίας, ενισχύει τα νεφρά, τα έλκη των ούλων και τα γαστρεντερικά προβλήματα και μπορεί πραγματικά να αποτρέψει την οδοντική πλάκα. Ο Βασιλικός χρησιμοποιείται για τους νευρικούς πονοκεφάλους, μειώνει την αρτηριακή πίεση, είναι και αποχρεμπτικό.
Ως βότανο για την καρδιά ...
Ο βασιλικός έχει πολλές ευεργετικές δράσεις για την καρδιά.
 Ελαφρώς αραιώνει το αίμα και προάγει την καλή κυκλοφορία. Αυτό μπορεί να μειώσει το άγχος που σχετίζεται με την υψηλή αρτηριακή πίεση και αν λαμβάνεται καθημερινά μπορεί να βοηθήσει και τα επίπεδα χοληστερόλης. Το άγχος μπορεί να παίξει ένα άσχημο ρόλο στη συνολική καρδιαγγειακή υγεία και ο βασιλικός , μπορεί να ενεργήσει ως προσαγογόννο στις βλάβες που σχετίζονται με το άγχος. Ο βασιλικός είναι ένα χαλαρωτικό των νεύρων , ηρεμεί το μυαλό και προσφέρει τη νηφαλιότητα, αντίδοτο στους ρυθμούς και στο βουητό του «πολιτισμένου» μας κόσμου.
ΕΓΧΥΜΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ,ΥΒΙΣΚΟ ΚΑΙ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΛΑ
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό (φύλλα) αποξηραμένα
1 κουταλάκι του γλυκού λουλούδια ιβίσκου αποξηραμένα
1 κουταλάκι του γλυκού ροδοπέταλα αποξηραμένα
1 πρέζα μέλι
500γρ σχεδόν βραστό νερό

Για να κάνετε αυτό το τσάι απλά τοποθετείστε τα βότανα σε τσαγιέρα ή σε ένα σκεύος με καπάκι.
Ρίξτε στο δοχείο με τα βότανα στο σχεδόν βραστό νερό. Σκεπάστε και αφήστε το να σταθεί για 10 – 15 λεπτά .
Στη συνέχεια σουρώστε , σερβίρετε, προσθέστε μέλι ... Και απολαύστε!

Κείμενο:Μ~Ελένια

Δεν υπάρχουν σχόλια: