Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΑΦΕΨΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΦΕΨΗΜΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Αυτό είναι ένα απίστευτο τσάι για να βοηθήσει όλους εκείνους που υποφέρουν από ναυτία, πόνος, πεπτικές διαταραχές , κρύωμα ή έχουν προβλήματα με το κυκλοφοριακό τους σύστημα. Καλό για την εγκυμοσύνη και την πρωινή αδιαθεσία επίσης. Θα βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής, στις καούρες και στην πρόληψη της ναυτίας και της ζάλης.


Μαζική Συνταγή για Πεπτικό Τσάι:
(1 μέρος ορίζεται ανάλογα με την ποσότητα που επιθυμείτε π.χ. 1 μέρος =
5 γρ. )
6 μέρη αποξηραμένη ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα)
4 μέρη φλοιό φτελιάς
4 μέρη λιναρόσπορο
2 μέρη Κανέλα
4 μέρη κυνόροδα (καρπούς τριανταφυλλιάς)
2 μέρη Χαμομήλι
1 μέρος Γαρύφαλλο
1 μέρος Κάρδαμο
Μέλι κατά βούληση στο σερβίρισμα
Προαιρετικά: Μικρή ποσότητα αποξηραμένων φλούδων πορτοκαλιού.
Αλέστε κάποια από αυτά που δεν είναι ήδη σκόνη σε έναν μύλο καφέ και συνδυάστε τις σκόνες. Σημειώστε ότι τα βότανα, οι σπόροι και τα μπαχαρικά είναι πιο ισχυρά αν τα αγοράζετε ολόκληρα, και τα αλέθετε για τον εαυτό σας. Διατηρήστε το μίγμα σε ένα βάζο στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα θερμάνετε νερό και 1 κουταλάκι του τσαγιού μίγματος ανά μερίδα σε χαμηλή θερμοκρασία για 15-30 λεπτά (αφέψημα).Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό μήλου για να δοκιμάσετε αν η θερμότητα είναι σε θερμοκρασία πόσης. Προσθέστε και μέλι για υγεία και γλύκα. Αν θέλετε να προσθέσετε και φλούδα πορτοκαλιού αποξηραμένη. Εναλλακτικά , μπορείτε επίσης να αλέσετε αυτό το τσάι με μύλο και να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη σε ένα σφηνάκι χυμό μήλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: